Brainport Industries Campus

Your High Tech Open Supply Network

De klant

Brainport Industries Campus, oftewel BIC, is een campus waar de meest innovatieve en succesvolle bedrijven en instituten uit de Brainport regio bij elkaar komen als één geheel. De campus wordt dé plek waar innovatie- en concurrentiekracht van de hightech maakindustrie vleugels krijgt. Brainport Industries Campus is de allereerste locatie waar hightech toeleveranciers samen innoveren en produceren. Ze delen hoogwaardige faciliteiten, zoals cleanrooms, flexibele productieruimtes, magazijnen en geavanceerde voorzieningen. Samen presenteren ze zich aan hun (inter)nationale klanten. De campus is de ideale vestigingsplaats voor technische toeleveranciers die samen willen ondernemen, innoveren en produceren.

De vraag

Deze hightech toeleveranciers hadden een grote uitdaging aan het stroomlijnen van de logistieke processen. Met name de interne logistieke processen, vanaf wanneer een pakket binnen komt bleken erg lastig af te handelen. Vooral het feit dat er één adres is voor meerdere bedrijven maakte het erg lastig. IJssel Technologie heeft Thoughtline ingeschakeld om een maatwerk oplossing te bouwen die de logistieke processen van de BIC konden stroomlijnen.


 

De oplossing

De oplossing bestaat uit 3 verschillende onderdelen die Thoughtline ontwikkeld heeft. Daarbij dient benoemd te worden dat onze oplossingen een onderdeel vormen van een groter geheel. Er zijn 2 portalen ontwikkeld en 1 logistieke app:
  • Buyer-supplier portal De Buyer-supplier portal is bedoeld voor aanleverende partijen binnen de Brainport Industries Campus die geen eigen ERP oplossing beschikbaar hebben en dus niet via de digitale route orders aan kunnen melden. In deze portal worden processen gefaciliteerd waarmee kopende en leverende partijen de afstemming regelen met betrekking tot de levering.
  • Logistic portal Na afronding van de eerder benoemde processen wordt de daadwerkelijke levering van goederen in de Logistieke portal afgehandeld. Het systeem weet wat er wanneer geleverd gaat worden en biedt alle processen om de ontvangst, controle en verdere verspreiding binnen het gebouw te organiseren.
  • Mobile app De logistieke App zorgt ervoor dat de handelingen in het magazijn en binnen het gebouw op het ontvangst en verzendpunt van de huurders goed geregeld is.

Het resultaat

Het resultaat zijn een aantal systemen. Allereerst heb je het BLP BIC logistical portal. Dit is een applicatie die het logistieke proces op de Brainport Industries Campus ondersteunt. Daarnaast heb je het BIC supplier buyer portal. In deze applicaties kun je als leverancier of als koper deelnemen aan het logistieke proces. Tot slot is er IBP. Dit is een BIC in het klein, als het ware een kopie van een eerdere versie van BIC speciaal voor bepaalde klanten. Deze verschillende onderdelen bij elkaar zorgen dat het logistieke proces binnen het BIC weer op rolletjes loopt. Er worden minder pakketjes op een verkeerde plek bezorgd en het bezorgen van de pakketen gaat veel sneller dan voorheen.


Neem contact met mij op:
technologies