RetailCoin

Zoveel meer dan een digitale spaarzegel

De klant

Digital MKB heeft een digitaal loyalty programma laten ontwikkelen. Met dit concept zorgen ze ervoor dat de consument bij verschillende aangesloten retailers kan sparen voor leuke kortingen. Als consument kun je kassabonnetjes scannen van de aangesloten retailers met de mobiele app en hiermee ontvang je direct de Retailcoin(s) in de app. Deze slimme munt kun je bij elke andere deelnemende retailer inleveren.

De vraag

Digital MKB had een ontwerp gemaakt van het concept, waarbij er onderscheid gemaakt kon worden in drie verschillende onderdelen. Allereerst is er een blockchain munt, de retailcoin, waarmee kan worden gespaard door de consument. Ten tweede is er een winkeliersportaal waar ze hun coins en andere gegevens kunnen beheren. Ten derde is er een mobiele app waarmee de spaarder zijn of haar saldo kan checken en waarmee hij of zij coins bij retailers kan inleveren.  Digital MKB kwam bij Thoughtline met de vraag of wij ze konden helpen met de realisatie van deze drie systemen.
De oplossing

De oplossing die Thoughtline ontwikkeld heeft bestaat uit drie onderdelen. De blockchain munt genaamd Retailcoin en het bijbehorende technische ecosysteem is als eerste ontwikkeld. Daarna is de winkeliers portal waar de aangesloten winkelier zijn aanbod beheerd gebouwd. Tot slot is de mobiele app waarmee de spaarder zijn saldo en inruilacties registreert gemaakt. De Mobiele apps, van zowel Android als IOS zijn ontwikkeld in React Native en de backend is ontwikkeld in .Net.

Het resultaat

Door de gemaakte app is Digital MKB in staat om haar klanten te voorzien van een goed werkende mobiele app voor zowel Android als IOS. Daarnaast zijn de winkeliers in staat om hun account goed bij te houden, en hebben ze een duidelijk overzicht van hun beschikbare en verkregen coins. Daarnaast is het rekenmodel van de blockchain achter de applicaties de drijvende kracht en brengt deze het geheel samen. Deze drie onderdelen samen helpen consumenten en winkeliers om hun voordeel te doen aan het digitale loyaliteitsprogramma.


Neem contact met mij op:
technologies