Workshops

De beste ideeën, inzichten en resultaten ontstaan vaak door samenwerking tussen verschillende mensen. Daarom gebruiken wij bij Thoughtline diverse werkmethodes zoals zakelijk tekenen, LEGO® SERIOUS PLAY® en Design Thinking. Wil je ook aan de slag met 1 van deze werkvormen?
 • Zakelijk tekenen

  We hebben een overload aan informatie via de diverse media en kiezen daarom steeds vaker voor simpele content. We hebben geen tijd meer om dikke pakken tekst door te lezen. We onthouden plaatjes beter…
  • 60% van de mensen is beelddenker.
  • 90% van de informatie die naar de hersenen gaat is visueel.
  • Beelden worden 600.000 keer sneller verwerkt dan tekst.
  • Mensen onthouden: 10% van wat ze horen, 20% van wat ze lezen en 80% van wat ze zien.
  Tekenen is het oudste communicatiemiddel. Al voor dat er letters bestonden werden tekeningen gemaakt. Als kleuter tekenden we dagelijks, in de schooltijd hebben we tekenen verruild voor schrijven.
  Deze workshop legt de basisprincipes van tekenen uit. Je leert hoe je een nuttige en effectieve tekening maakt. Tekeningen die je gaan helpen in het dagelijks werk om zaken duidelijker te maken, informatie over te brengen of aantrekkelijker te maken.
 • LEGO® SERIOUS PLAY®

  De LEGO® SERIOUS PLAY®-methode is een innovatief, experimenteel proces dat is ontworpen om innovatie en bedrijfsprestaties te verbeteren. De methodiek zorgt voor 100% betrokken deelnemers en alle lagen in de organisatie kunnen meedoen. De methodiek legt verbinding tussen de hersenen en handen waardoor nieuwe inzichten ontstaan. De methodiek is experimenteel waardoor er snel aangepast kan worden op een veranderende omgeving.
  “Je kunt meer leren over een persoon in een uur spelen dan je kunt tijdens een leven lang praten” Plato
  LEGO® SERIOUS PLAY®-methode doorloopt 4 stappen die bij iedere techniek gebruikt worden zijn:
  1. Stel een vraag aan de groep
  2. De deelnemers bouwen een model dat de vraag beantwoordt.
  3. De deelnemers vertellen hun verhaal over het gebouwde model.
  4. De deelnemers stellen verhelderende vragen over de nieuwe inzichten.
  Work hard, play hard!
  Evie is gecertificeerd LEGO® SERIOUS PLAY®-facilitator en komt graag met je in contact op de mogelijkheden te bespreken.
 • Design Thinking

  Design Thinking is een manier van innoveren waarbij de mens centraal staat. Een probleem wordt bekeken vanuit de verschillende invalshoeken van diverse stakeholders. Door middel van Design Thinking worden nieuwe inzichten geboren, nieuwe ideeën gegenereerd en vervolgens gevalideerd. Niet werkende prototypes worden zo snel mogelijk gestopt en er wordt doorgeborduurd op wat wel werkt. Experimenteren en valideren zijn essentiële terugkerende stappen gedurende het design thinking proces. Hierdoor ontstaan oplossingen die écht werken. Hierdoor wordt de consument of eindgebruiker écht geholpen. En daar worden wij blij van!